Puur Bonaire Lifestyle

CUPPING

Cupping is een diepe bindweefselmassage: een hele mooie methode om blokkades in het lichaam op te heffen!

Verstoring lichaamsenergie
Deze blokkades kunnen zijn ontstaan door bv. een ongezonde lifestyle, oud trauma of ziekte.ย  Afvalstoffen, vetten en vocht hopen zich dan in het lichaam op en vormen zo blokkades die de lichaamsenergie verstoren. Dit kan leiden tot knopen in de spieren, blessures, verstoring van de meridianen, cellulitis, depressies en andere vervelende klachten.

Door middel van cuppen kunnen we diverse huidlagen losmaken. Het bloed kan dan weer door stromen en lost de ophoping van afvalstoffen, vocht en vet op!ย  Deze losgekomen stoffen worden vervolgens afgevoerd door ons lymfesysteem en de lever.

Hoe gaat cuppen in zijn werk?
Een sessie duurt ongeveer 60 minuten. Hierbij gaat Anoek gericht aan de slag met jouw hulpvraag. Anoek werkt met glazen en siliconen cups welke beiden heel anders aanvoelen en ze naar behoefte in zal zetten.

De cuppingsmassage gaat verder dan waar je de pijn of de stagnatie ervaart. Heb je bijvoorbeeld een schouder- of nekblessure, dan behandelt Anoek jouw hele rug inclusief onderrug en bovenste rand van het bekken. Waarom? De veroorzaker van deze blessure is veelal niet de spier die het hardst gilt.

Het kan ook voorkomen dat Anoek je advies geeft op trainingsgebied wanneer blijkt dat deze houding voorkomt uit slechte werk- en of trainingshouding. Dit zelfde geldt voor cellulite. Deze putjes en bultjes in het bindweefsel door opgehoopt vocht, vet en afvalstoffen zorgen voor stagnatie. Pak je het probleem breder aan dan alleen met cuppen, zul je sneller het gewenste resultaat zien en behouden!

Het cuppen kan op diverse manieren worden ingezet. Ben jij sporter en wil jij je spieren soepel en doorbloed houden? Heb je last van een blessure die je beperkt in mobiliteit? Wil je de putjes op je benen of billen verminderen (celullite)? Of heb je gewoon behoefte aan een ontspannende massage?ย